Verborgen stranden van Menorca: Ontdek de meest afgelegen en minder bekende stranden van het eiland.

8 februari 2024
Verborgen stranden van Menorca: Ontdek de meest afgelegen en minder bekende stranden van het eiland.

Menorca, het kleine paradijselijke eiland in de Middellandse Zee, staat bekend om zijn prachtige stranden. Terwijl sommige stranden zoals Cala Macarella en Cala Mitjana bekend zijn bij toeristen, zijn er nog veel meer verborgen pareltjes die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel zullen we enkele van de meest afgelegen en minder bekende stranden van Menorca verkennen. Dus pak je zonnebrandcrème en handdoek en laten we op avontuur gaan!

1. Cala Pregonda

Gelegen aan de noordoostkust van Menorca, is Cala Pregonda een adembenemend mooi strand dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. Wat dit strand zo uniek maakt, zijn de rode rotsen en het kristalheldere water. Het is een perfecte plek om te snorkelen en te genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Vergeet niet om je eigen eten en drinken mee te nemen, want er zijn geen restaurants of winkels in de buurt.

2. Cala Tortuga

Als je op zoek bent naar een echt afgelegen strand, dan is Cala Tortuga de plek voor jou. Gelegen in het natuurpark S'Albufera des Grau, is dit strand alleen bereikbaar via een hobbelige onverharde weg. Maar eenmaal aangekomen, word je beloond met een ongerept stukje paradijs. Het witte zand en het turquoise water maken Cala Tortuga een must-visit voor liefhebbers van rust en natuur.

3. Cala Macarelleta

Hoewel Cala Macarella misschien wel bekend is bij toeristen, is het kleine zusje Cala Macarelleta een verborgen juweeltje dat niet mag worden gemist. Dit strand ligt net naast Cala Macarella en is alleen te voet bereikbaar via een korte wandeling. Met zijn kleine formaat en azuurblauwe water is Cala Macarelleta de perfecte plek voor een ontspannen dagje zonnen en zwemmen.

4. Cala Pilar

Verborgen aan de noordkust van Menorca, is Cala Pilar een strand dat bekend staat om zijn roodachtige zand en dramatische kliffen. Het is een van de meest afgelegen stranden van het eiland en biedt een ongerepte omgeving om van te genieten. Vanwege de afgelegen ligging is het aan te raden om je eigen eten en drinken mee te nemen voor een picknick op het strand.

5. Cala en Turqueta

Cala en Turqueta, gelegen in het zuidwesten van Menorca, is een prachtig strand met turquoise water en fijn wit zand. Hoewel het strand in de zomermaanden druk kan zijn, is het buiten het hoogseizoen een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de rustige omgeving. Vergeet niet om je snorkeluitrusting mee te nemen, want het water is hier perfect om te snorkelen en het onderwaterleven te verkennen.

6. Cala Escorxada

Als je op zoek bent naar een echt afgelegen strandervaring, dan is Cala Escorxada de plek voor jou. Dit strand is alleen te voet bereikbaar via een wandeling van ongeveer 30 minuten vanaf het dichtstbijzijnde parkeerterrein. Maar het is de moeite waard, want eenmaal aangekomen word je beloond met een prachtig strand omringd door ongerepte natuur. Het is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van een rustige dag op het strand.

7. Cala Fustam

Cala Fustam is een klein en afgelegen strand in het zuiden van Menorca. Het is een populaire plek onder locals vanwege zijn rustige en vredige sfeer. Met zijn kleine formaat en kristalheldere water is Cala Fustam perfect om te genieten van een ontspannen dagje zonnen en zwemmen. Vergeet niet om je eigen eten en drinken mee te nemen, want er zijn geen restaurants of winkels in de buurt.

Of je nu op zoek bent naar rust en sereniteit of naar afgelegen avontuur, de verborgen stranden van Menorca hebben voor elk wat wils. Dus waar wacht je nog op? Pak je strandtas en ga op ontdekkingsreis naar deze prachtige pareltjes van het eiland!