10 restaurants die je niet mag missen op Menorca

1 november 2023
10 restaurants die je niet mag missen op Menorca

Menorca is een eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en adembenemende landschappen. Maar naast deze natuurlijke schoonheid heeft Menorca ook een culinaire scene die de moeite waard is om te ontdekken. Van lokaal geproduceerde kaas en wijn tot verse zeevruchten en tapas, er is voor elk wat wils. In deze blogpost zullen we enkele van de beste restaurants op Menorca verkennen die je niet mag missen tijdens je volgende bezoek aan het eiland.

1. Sa Pedrera d'es Pujol

Sa Pedrera d'es Pujol is een van de meest iconische restaurants op Menorca, gelegen in een prachtige setting met uitzicht op de Middellandse Zee. Het menu biedt een mix van traditionele Menorcaanse gerechten en moderne mediterrane gerechten. Het restaurant staat bekend om zijn verse zeevruchten, met name de verse kreeft en de zwarte rijst met inktvis zijn aanraders. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met lokale en Spaanse wijnen om uit te kiezen.

2. Es Tast de na Silvia

Es Tast de na Silvia is een van de beste restaurants op Menorca voor liefhebbers van tapas en kleine gerechten. Het restaurant, dat wordt gerund door chef-kok Silvia Anglada, biedt een innovatief menu met creatieve tapas die zijn gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Het restaurant heeft ook een indrukwekkende wijnkaart met wijnen uit zowel Spanje als de rest van de wereld.

3. Smoix

Smoix is een gezellig restaurant in het hart van Mahon, de hoofdstad van Menorca. Het restaurant biedt een menu met een mix van mediterrane en internationale gerechten, met een focus op verse, seizoensgebonden ingrediënten. Het restaurant staat bekend om zijn uitstekende service en het vriendelijke personeel. De vegetarische opties zijn ook de moeite waard om te proberen.

4. Sa Lliga

Sa Lliga is een restaurant aan de kust van Menorca met een prachtig uitzicht op de zee. Het menu biedt een mix van traditionele Menorcaanse gerechten en moderne mediterrane gerechten, allemaal gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het restaurant staat bekend om zijn verse visgerechten, met name de gegrilde zeebaars en de gegrilde octopus zijn aanraders.

5. Es Molí de Foc

Es Molí de Foc is een uniek restaurant dat zich bevindt in een gerestaureerde molen uit de 18e eeuw. Het restaurant biedt een menu met traditionele Menorcaanse gerechten, zoals stoofpotjes en gegrild vlees, allemaal gemaakt met lokale ingrediënten. Het restaurant heeft ook een indrukwekkende wijnkaart met lokale en Spaanse wijnen om uit te kiezen.

6. Ca Na Pilar

Ca Na Pilar is een restaurant in het hart van Menorca dat bekend staat om zijn heerlijke tapas en zijn gezellige, traditionele sfeer. Het menu biedt een mix van traditionele Menorcaanse gerechten en innovatieve tapas, allemaal gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het restaurant heeft ook een indrukwekkende selectie van lokale wijnen om uit te kiezen.

7. Sa Plaça

Sa Plaça is een restaurant gelegen in het pittoreske dorpje Sant Lluís. Het restaurant biedt een menu met traditionele Menorcaanse gerechten en mediterrane gerechten, allemaal gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met lokale en Spaanse wijnen om uit te kiezen. Het restaurant heeft ook een terras waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op het dorpsplein.

8. Café Balear

Café Balear is een restaurant gelegen aan de haven van Mahon. Het restaurant biedt een menu met traditionele Menorcaanse gerechten en mediterrane gerechten, allemaal gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het restaurant staat bekend om zijn verse visgerechten, met name de gegrilde zwaardvis en de tonijnsteak zijn aanraders. Het restaurant heeft ook een terras waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de haven.

9. Can Bernat des Grau

Can Bernat des Grau is een restaurant gelegen in het natuurgebied van S'Albufera des Grau. Het restaurant biedt een menu met traditionele Menorcaanse gerechten en mediterrane gerechten, allemaal gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke stoofschotels en gegrilde vleesgerechten. Het restaurant heeft ook een terras waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de natuur.

10. Es Barranc

Es Barranc is een restaurant gelegen in het pittoreske dorpje Fornells. Het restaurant biedt een menu met traditionele Menorcaanse gerechten en mediterrane gerechten, allemaal gemaakt met verse, lokale ingrediënten. Het restaurant staat bekend om zijn heerlijke visgerechten, met name de gegrilde zeebaars en de gegrilde octopus zijn aanraders. Het restaurant heeft ook een terras waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht op de baai van Fornells.

Kortom, Menorca biedt een breed scala aan restaurants en gerechten om van te genieten. Of je nu op zoek bent naar traditionele Menorcaanse gerechten of moderne mediterrane gerechten, er is voor elk wat wils. Deze top 10 lijst van restaurants op Menorca is een goed startpunt voor wie op zoek is naar lekker eten op het eiland. Vergeet niet om te reserveren, want deze restaurants zijn populair en vullen snel!