De Beste Strandbars van Menorca

18 augustus 2023
De Beste Strandbars van Menorca

Menorca, een van de prachtige Balearen eilanden in de Middellandse Zee, is een populaire vakantiebestemming vanwege zijn kristalhelder water, adembenemende stranden en ontspannen sfeer. Naast de spectaculaire zandstranden zijn er tal van gezellige strandbars, waar je kunt genieten van heerlijke drankjes, lokale gerechten en een prachtig uitzicht op zee. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis langs de beste strandbars van Menorca.

1. Cova d'en Xoroi

Cova d'en Xoroi is meer dan alleen een strandbar; het is een unieke ervaring op zich. Deze iconische bar is gevestigd in een natuurlijke grot, hoog boven de kliffen met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Overdag kun je genieten van verfrissende drankjes en heerlijke cocktails, terwijl je 's avonds kunt dansen op de muziek van internationale dj's. Cova d'en Xoroi is een absolute must-visit wanneer je Menorca bezoekt.

2. Sa Posta de Sol

Sa Posta de Sol, gelegen aan de westkust van Menorca, is een prachtige plek om te ontspannen en te genieten van een verfrissende mojito terwijl je de zonsondergang bewondert. Deze gezellige bar heeft een terras met comfortabele banken en een geweldig uitzicht op zee. Probeer zeker hun uitgebreide cocktailmenu en geniet van live muziek tijdens de zomeravonden.

3. Es Corb Mari

Es Corb Mari, gelegen aan het beroemde strand van Son Bou, is een trendy en ontspannen strandbar met een prachtig uitzicht op het turquoise water. Geniet van heerlijke tapas, verse zeevruchten en verfrissende cocktails terwijl je de zon ziet ondergaan. De gezellige sfeer en vriendelijke service maken Es Corb Mari een populaire keuze onder toeristen en locals.

4. Bar Sol y Sombra

Bar Sol y Sombra is een charmante en rustieke strandbar, gelegen in het pittoreske dorpje Binibeca Vell. Hier kun je genieten van lokale gerechten zoals paella en tapas, terwijl je uitkijkt over de witte zandstranden en het helderblauwe water. Probeer zeker hun huisgemaakte sangria en laat je verwennen door de uitstekende service.

5. Club Menorca

Club Menorca is een stijlvolle en moderne strandbar, gelegen aan het strand van Cala'n Porter. Deze bar biedt een uitgebreid menu met heerlijke gerechten, waaronder verse zeevruchten, lokale specialiteiten en verfrissende cocktails. Geniet van een ontspannen middag op het terras, terwijl je luistert naar chill-out muziek en geniet van het adembenemende uitzicht op het strand.

6. Sa Cova Nacra

Sa Cova Nacra is een verborgen parel, gelegen in een afgelegen baai aan de noordkust van Menorca. Deze charmante strandbar is gevestigd in een oude vissershut en biedt een unieke en rustieke sfeer. Geniet van lokale gerechten en verfrissende cocktails terwijl je uitkijkt over de kristalheldere zee. Sa Cova Nacra is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Menorca.

7. Blue Bar

De Blue Bar, gelegen aan het strand van Platja de Fornells, is een kleurrijke en levendige strandbar met een geweldige sfeer. Geniet van heerlijke hamburgers, verse salades en verfrissende smoothies terwijl je luistert naar live muziek of dj-sets. De Blue Bar is een populaire plek onder surfers en toeristen en staat bekend om zijn relaxte vibe en prachtige zonsondergangen.

8. Bambu Menorca

Bambu Menorca is een chique en stijlvolle strandbar, gelegen aan het strand van Cala'n Blanes. Deze bar biedt een uitgebreid menu met heerlijke gerechten, waaronder verse zeevruchten, lokale specialiteiten en verfrissende cocktails. Geniet van een ontspannen middag op het terras, terwijl je luistert naar chill-out muziek en geniet van het adembenemende uitzicht op het strand.

9. Es Bruc

Es Bruc is een gezellige en authentieke strandbar, gelegen aan het strand van Santo Tomas. Deze bar biedt een uitgebreid menu met heerlijke gerechten, waaronder verse zeevruchten, lokale specialiteiten en verfrissende cocktails. Geniet van een ontspannen middag op het terras, terwijl je luistert naar live muziek en geniet van het adembenemende uitzicht op het strand.

10. Bar Pons

Bar Pons, gelegen in het centrum van Ciutadella, is een traditionele en authentieke tapasbar met een prachtig uitzicht op de haven. Geniet van lokale specialiteiten zoals calamares en patatas bravas, terwijl je uitkijkt over de vissersboten en zeiljachten. Probeer zeker hun huisgemaakte sangria en laat je verwennen door de uitstekende service.

Menorca heeft een breed scala aan strandbars, variƫrend van rustieke en authentieke tavernes tot chique en trendy hotspots. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen middag met verfrissende drankjes en heerlijke tapas, of een levendige avond met live muziek en dans, Menorca heeft het allemaal. Dus pak je zonnebril en je strandlaken en ontdek de beste strandbars die dit prachtige eiland te bieden heeft.