Snorkelen met kinderen op Menorca: de beste plekken en tips

29 oktober 2023
Snorkelen met kinderen op Menorca: de beste plekken en tips

Als je met kinderen naar Menorca gaat, is snorkelen een geweldige activiteit om te doen. Het eiland heeft veel ongerepte stranden met helder water en een overvloed aan onderwaterleven. In deze blogpost zullen we enkele van de beste snorkelplekken voor kinderen op Menorca bespreken.

1. Cala en Brut

Cala en Brut is een prachtige kleine baai in het noordwesten van Menorca. Het water is kristalhelder en ondiep, waardoor het perfect is voor kinderen om te snorkelen. Er zijn ook veel kleine grotten en rotsformaties om te verkennen. Het is een populaire plek, dus het kan wel druk zijn. Maar als je vroeg in de ochtend gaat, kun je de drukte vermijden.

2. Cala Galdana

Cala Galdana is een van de meest populaire stranden van Menorca. Het heeft wit zand en turquoise wateren, en is omringd door heuvels bedekt met dennenbomen. Het water is ondiep en rustig, waardoor het perfect is voor kinderen om te snorkelen. Er zijn ook veel vissoorten en andere zeedieren te zien.

3. Cala Pregonda

Cala Pregonda is een afgelegen baai in het noorden van Menorca. Het is een beetje moeilijk te bereiken, maar het is zeker de moeite waard. Het water is helder en ondiep, en er zijn veel zeedieren te zien, waaronder octopussen, zeesterren en zee-egels. Het strand zelf heeft roodachtig zand en er zijn veel rotsformaties om te verkennen.

4. Cala en Turqueta

Cala en Turqueta is een van de beroemdste stranden van Menorca. Het heeft wit zand en turquoise wateren, omringd door heuvels bedekt met pijnbomen. Het water is ondiep en helder, en er zijn veel vissoorten te zien. Het kan wel druk zijn, vooral in het hoogseizoen, maar het is nog steeds een geweldige plek om te snorkelen.

5. Binibeca

Binibeca is een klein vissersdorpje in het zuidoosten van Menorca. Het heeft een klein strand met helder water en veel vissoorten. Het water is ondiep en rustig, waardoor het perfect is voor kinderen om te snorkelen. Er zijn ook veel restaurants en cafés in de buurt als je iets wilt eten of drinken.

6. Cala Mesquida

Cala Mesquida is een prachtig strand in het noordoosten van Menorca. Het heeft wit zand en turquoise wateren, omringd door duinen en pijnbomen. Het water is ondiep en helder, en er zijn veel vissoorten en zeesterren te zien. Er zijn ook veel wandelpaden in de buurt als je iets anders wilt doen dan snorkelen.

7. Cala Macarella

Cala Macarella is een van de mooiste stranden van Menorca. Het heeft wit zand en turquoise wateren, omringd door heuvels bedekt met pijnbomen. Het water is ondiep en kristalhelder, en er zijn veel vissoorten en zeedieren te zien. Het kan wel druk zijn, vooral in het hoogseizoen, maar het is nog steeds een geweldige plek om te snorkelen.

Tips voor snorkelen met kinderen

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat uw snorkeltrip met kinderen soepel verloopt:

Menorca heeft veel geweldige plekken om te snorkelen, vooral voor kinderen. Of je nu op zoek bent naar afgelegen baaien of populaire stranden, er is voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je de juiste voorbereidingen treft en de tips volgt om ervoor te zorgen dat je snorkeltrip met kinderen veilig en leuk is.