Ontdek het betoverende strand van Binigaus: een oase van rust en natuurlijke schoonheid op Menorca

23 mei 2023
Ontdek het betoverende strand van Binigaus: een oase van rust en natuurlijke schoonheid op Menorca

Menorca is een prachtig eiland dat bekend staat om zijn rustige sfeer, idyllische stranden en ongerepte natuur. Een van de meest bijzondere plekken op het eiland is het strand van Binigaus, een verborgen juweeltje waar bezoekers kunnen genieten van kristalhelder water, zachte zandduinen en een rustige omgeving. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingsreis naar dit betoverende strand en geven we je alle informatie die je nodig hebt om het strand van Binigaus te bezoeken tijdens je vakantie op Menorca.

Waar ligt het strand van Binigaus?

Het strand van Binigaus ligt aan de zuidkust van Menorca, op slechts enkele kilometers afstand van het charmante dorpje Es Migjorn Gran. Het is gemakkelijk te bereiken met de auto of fiets, maar het is ook een prachtige wandeling langs de kust vanaf het nabijgelegen strand van Santo Tomas. Het strand is een beschermd natuurgebied, wat betekent dat er geen voorzieningen zijn zoals restaurants en bars, maar dat draagt alleen maar bij aan de rustige en ongerepte sfeer van de plek.

Wat maakt het strand van Binigaus zo speciaal?

Er zijn verschillende factoren die het strand van Binigaus onderscheiden van andere stranden op Menorca. Hier zijn enkele van de meest opvallende kenmerken:

Kristalhelder water

Het water bij het strand van Binigaus is ongelooflijk helder en schoon, waardoor het een ideale plek is om te zwemmen en te snorkelen. De zee is over het algemeen rustig en ondiep, waardoor het perfect is voor gezinnen met jonge kinderen. Bovendien is de zeebodem zacht en zanderig, zonder scherpe rotsen of kiezels die je voeten kunnen verwonden.

Zandduinen en vegetatie

Het strand van Binigaus wordt omringd door indrukwekkende zandduinen en weelderige vegetatie, waaronder pijnbomen en struiken die typisch zijn voor het mediterrane landschap. Deze natuurlijke omgeving draagt bij aan het gevoel van rust en afzondering dat het strand biedt, en biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Menorca.

Rustige sfeer

In tegenstelling tot veel andere stranden op Menorca, is het strand van Binigaus vaak rustig en vredig, zonder grote menigten of luide muziek. Dit maakt het een ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een ontspannen en rustige strandervaring, weg van de drukte van de meer toeristische gebieden.

Nabijheid van andere bezienswaardigheden

Het strand van Binigaus is niet alleen een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon, maar het is ook een perfect startpunt om andere bezienswaardigheden in de omgeving te verkennen. Zo kunnen wandelaars en natuurliefhebbers de nabijgelegen Cova des Coloms verkennen, een indrukwekkende grot die ook bekend staat als de "Kathedraal" vanwege zijn enorme omvang en prachtige stalactieten.

Hoe bereik je het strand van Binigaus?

Er zijn verschillende manieren om het strand van Binigaus te bereiken, afhankelijk van je voorkeur en het vervoermiddel dat je tot je beschikking hebt:

Met de auto

Als je met de auto reist, kun je vanuit Es Migjorn Gran de weg naar Santo Tomas nemen en vervolgens de afslag naar Binigaus nemen. Er is een kleine parkeerplaats bij de ingang van het strand, maar houd er rekening mee dat deze tijdens het hoogseizoen snel vol kan raken.

Met de fiets

Het strand van Binigaus is ook gemakkelijk bereikbaar met de fiets vanuit Es Migjorn Gran of Santo Tomas. Er zijn verschillende fietspaden die door het prachtige landschap van Menorca lopen en je naar het strand leiden.

Te voet

Voor wandelaars of mensen die op zoek zijn naar een avontuurlijke manier om het strand te bereiken, is er een prachtig kustpad dat begint bij het strand van Santo Tomas en je langs de kliffen en baaien naar het strand van Binigaus leidt. De wandeling duurt ongeveer 45 minuten en biedt een adembenemend uitzicht op de zee en het omliggende landschap.

Tips voor een bezoek aan het strand van Binigaus

Het strand van Binigaus is een van de meest betoverende en rustige plekken op Menorca, waar bezoekers kunnen genieten van kristalhelder water, zachte zandduinen en een ongerepte natuurlijke omgeving. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen dagje zonnebaden of een avontuurlijke wandeling langs de kust, het strand van Binigaus biedt het allemaal. Vergeet niet om deze verborgen parel op te nemen in je reisplannen tijdens je vakantie op Menorca!