Ontdek de verborgen parel van Menorca: Cala en Pregonda

1 december 2023
Ontdek de verborgen parel van Menorca: Cala en Pregonda

Als je op zoek bent naar een van de meest adembenemende stranden van Menorca, dan is Cala en Pregonda de plek waar je moet zijn. Dit prachtige strand ligt in het noorden van het eiland en is omgeven door rotsachtige kliffen die zorgen voor een indrukwekkend uitzicht. Het kristalheldere water en de fijne zandstranden maken dit een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de zon. In deze blogpost ontdek je alles wat je moet weten over Cala en Pregonda, inclusief hoe je er komt, wat je er kunt doen en waar je kunt verblijven.

Hoe kom je bij Cala en Pregonda

Cala en Pregonda is gelegen in het noorden van Menorca en is niet zo gemakkelijk te bereiken als sommige andere stranden op het eiland. Het is niet bereikbaar met de auto, dus je moet te voet gaan. Er zijn twee manieren om er te komen:

  1. Vanuit het nabijgelegen dorp Es Mercadal kun je een route volgen die ongeveer 45 minuten duurt. Het pad is goed aangegeven en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving.

  2. De andere optie is om een boottocht te maken vanuit de nabijgelegen haven van Fornells. Dit is een geweldige manier om het strand te bereiken en het geeft je de mogelijkheid om te genieten van het uitzicht op de rotsachtige kustlijn van Menorca.

Wat te doen op Cala en Pregonda

Het belangrijkste wat je hier kunt doen is genieten van het prachtige strand en de omgeving. Het heldere water is perfect om in te zwemmen en te snorkelen, terwijl het zachte zand ideaal is om op te relaxen en te zonnebaden. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt, zoals eten, drinken en zonnebrandcrème.

Als je wat meer avontuur wilt, kun je de omliggende kliffen verkennen. Er zijn verschillende wandelpaden die je naar prachtige uitkijkpunten brengen. Je kunt ook een kajak huren om langs de kust te peddelen en de verborgen baaien en grotten te ontdekken.

Waar te verblijven in de buurt van Cala en Pregonda

Als je in de buurt van Cala en Pregonda wilt verblijven, zijn er verschillende opties. Het dorp Es Mercadal heeft verschillende accommodaties, van appartementen tot hotels. Dit is een geweldige plek om te verblijven als je de omgeving wilt verkennen en dicht bij het strand wilt zijn.

Als je op zoek bent naar een meer afgelegen en rustige locatie, kun je een accommodatie zoeken in de buurt van Fornells. Dit dorp ligt aan de kust en biedt een prachtig uitzicht op de zee. Er zijn verschillende hotels en appartementen beschikbaar, evenals villa's met privézwembaden.

Slotwoord

Cala en Pregonda is een van de verborgen parels van Menorca en een must-visit als je het eiland bezoekt. Het strand is omgeven door prachtige kliffen en biedt kristalhelder water en zachte zandstranden. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, ontspannen of wandelen, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om je eigen eten, drinken en zonnebrandcrème mee te nemen, want er zijn geen faciliteiten op het strand. En als je in de buurt wilt verblijven, zijn er verschillende opties beschikbaar in Es Mercadal en Fornells.