Ontdek de geheime plekjes van Menorca

20 oktober 2023
Ontdek de geheime plekjes van Menorca

Menorca is een prachtig eiland dat bekend staat om zijn kristalheldere water, witte zandstranden en historische bezienswaardigheden. Maar naast de bekende trekpleisters zijn er ook verborgen pareltjes te ontdekken die Menorca nog specialer maken. In deze blogpost nemen we je mee naar de geheime plekjes van Menorca die je niet mag missen tijdens je volgende vakantie op dit prachtige eiland.

Cala Pilar: een afgelegen strand

Cala Pilar is een van de meest afgelegen stranden van Menorca en je moet er een hobbelige weg voor afleggen om er te komen. Maar het is de rit meer dan waard. Dit strand is omringd door ruige kliffen en het water is kristalhelder. Het is een ideale plek voor wie op zoek is naar rust en natuur. Het strand heeft geen faciliteiten, dus zorg ervoor dat je genoeg water en snacks meeneemt.

Cova des Coloms: een verborgen grot

Cova des Coloms is een verborgen grot die alleen te voet bereikbaar is. Het is een prachtige wandeling van ongeveer twee uur door een bosrijk gebied. De grot is enorm en het plafond is bedekt met stalactieten. Er is een ondergronds meer waar je in kunt zwemmen en het is een unieke ervaring om hier te zijn. Het is wel belangrijk om goede schoenen en een zaklamp mee te nemen, want het kan glad zijn in de grot.

Faro de Favaritx: een vuurtoren met uitzicht

Faro de Favaritx is een vuurtoren die op de noordoostelijke punt van het eiland staat. Het is een van de weinige plekken waar je de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan kunt zien samenkomen. Het uitzicht is adembenemend en het is een geweldige plek om de zonsopgang of zonsondergang te bekijken. Naast de vuurtoren is er ook een klein strandje waar je kunt zwemmen en zonnebaden.

Binimel-là: een rustig strand

Binimel-là is een klein strandje dat verscholen ligt tussen de dennenbomen. Het is een rustige plek waar je kunt genieten van de rust en het geluid van de golven. Het water is helder en er zijn geen faciliteiten, dus zorg ervoor dat je genoeg eten en drinken bij je hebt. Het is ook een geweldige plek om te snorkelen, want er zijn veel visjes te zien.

Cala Escorxada: een ongerept strand

Cala Escorxada is een ongerept strand in het zuiden van het eiland. Het is alleen te voet bereikbaar en je moet een flinke wandeling door de bossen maken om er te komen. Maar het strand is het meer dan waard. Het water is kristalhelder en het zand is wit. Het strand heeft geen faciliteiten, dus neem genoeg water en snacks mee. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Monte Toro: het hoogste punt van Menorca

Monte Toro is het hoogste punt van Menorca en biedt een prachtig uitzicht over het hele eiland. Er staat een kerk op de top van de berg en er is een restaurant waar je kunt genieten van lokale gerechten. Het is ook een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken.

Es Grau: een pittoresk dorpje

Es Grau is een klein pittoresk dorpje aan de noordoostkust van Menorca. Het heeft een prachtig strand en het is een geweldige plek om te zwemmen en te zonnebaden. Het dorpje heeft ook een aantal restaurants waar je kunt genieten van lokale gerechten. Het is een geweldige plek om de authentieke Menorcaanse cultuur te ervaren.

Camí de Cavalls: een historische wandelroute

Camí de Cavalls is een historische wandelroute die het hele eiland omringt. Het pad werd vroeger gebruikt om de kustlijn van het eiland te bewaken en het is nu een populaire wandelroute. Het pad is ongeveer 185 kilometer lang en je kunt het in delen wandelen. Het biedt prachtige uitzichten op de zee en de kliffen en het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van Menorca te ervaren.

Dit zijn slechts enkele van de geheime plekjes van Menorca. Er zijn nog veel meer verborgen pareltjes te ontdekken op dit prachtige eiland. Dus als je op zoek bent naar rust, natuur en avontuur, breng dan zeker een bezoek aan Menorca en ontdek de geheime plekjes die dit eiland te bieden heeft.