Het paradijselijke strand van Cala en Turqueta op Menorca

19 juni 2023
Het paradijselijke strand van Cala en Turqueta op Menorca

Menorca, het op een na grootste eiland van de Balearen, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere water. Een van de meest spectaculaire stranden op dit idyllische eiland is Cala en Turqueta, een verborgen parel die perfect is voor een ontspannen dag aan zee. Dit artikel vertelt je alles wat je moet weten over dit adembenemende strand, van hoe je er komt tot wat je kunt verwachten van een bezoek aan dit ongerepte stukje paradijs.

Een ongerept stukje paradijs

Cala en Turqueta ligt aan de zuidkust van Menorca en is een van de meest ongerepte en rustige stranden van het eiland. Omgeven door weelderige groene pijnbomen en indrukwekkende rotsformaties, is dit strand een perfect voorbeeld van het natuurlijke schoon dat Menorca te bieden heeft. Het water is hier ongelooflijk helder en de zachte, witte zandstranden nodigen uit om lekker te luieren en te genieten van het Mediterrane klimaat.

Hoe kom je bij Cala en Turqueta?

Cala en Turqueta is alleen bereikbaar via een smalle, bochtige weg die door het bos slingert. Er is een kleine parkeerplaats aan het einde van de weg, maar deze kan snel vol raken tijdens het hoogseizoen. Als je van plan bent om met de auto te komen, zorg er dan voor dat je vroeg op de dag vertrekt om een parkeerplaats te bemachtigen. Houd er ook rekening mee dat de toegang tot de parkeerplaats van mei tot oktober beperkt is, en dat je een vergunning nodig hebt om te mogen parkeren.

Een alternatieve manier om Cala en Turqueta te bereiken, is door een mooie wandeling te maken langs de kust vanaf het nabijgelegen strand van Cala Galdana. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en biedt onderweg enkele spectaculaire uitzichten op de kustlijn van Menorca.

Wat te verwachten bij Cala en Turqueta

Cala en Turqueta is een klein, afgelegen strand dat vooral populair is bij locals en toeristen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen strandervaring. Het strand zelf is ongeveer 100 meter lang en 40 meter breed, wat betekent dat het nooit te druk aanvoelt.

Het kristalheldere water van Cala en Turqueta is perfect om te zwemmen en snorkelen. Het water is ondiep en kalm, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen. Onderwaterliefhebbers zullen genieten van het verkennen van het kleurrijke zeeleven dat in de wateren rond het strand leeft, zoals vissen, zeesterren en inktvissen.

Hoewel Cala en Turqueta een rustig en afgelegen strand is, zijn er enkele basisvoorzieningen beschikbaar. Er zijn toiletten, douches en een kleine snackbar waar je verfrissende drankjes en lichte snacks kunt kopen. Er zijn geen ligbedden of parasols te huur, dus neem je eigen stranduitrusting mee om comfortabel van je dag op het strand te genieten.

Het natuurlijke landschap rond Cala en Turqueta

Cala en Turqueta wordt omgeven door een prachtig natuurgebied, waardoor het een uitstekende keuze is voor natuurliefhebbers en wandelaars. Er zijn verschillende wandelpaden die je kunt volgen om het omliggende landschap te verkennen en te genieten van het prachtige uitzicht op de kust van Menorca.

Een van de meest populaire wandelingen is de Camí de Cavalls, een oude route die het hele eiland Menorca omcirkelt. Dit pad loopt vlak bij Cala en Turqueta en biedt de mogelijkheid om meer afgelegen en ongerepte stranden te ontdekken, zoals Cala Macarella en Cala Macarelleta.

Tips voor een bezoek aan Cala en Turqueta

Cala en Turqueta is een van de mooiste stranden van Menorca en biedt een unieke en ontspannen ervaring voor bezoekers die op zoek zijn naar een rustig stukje paradijs. Met zijn kristalheldere water, witte zandstranden en adembenemende natuurlijke omgeving, is het geen wonder dat dit strand een favoriet is bij zowel locals als toeristen. Of je nu wilt zwemmen, snorkelen, wandelen of gewoon lekker wilt ontspannen op het zachte zand, Cala en Turqueta is een absolute must-see tijdens je bezoek aan Menorca.