De mooiste stranden van Menorca: Ontdek paradijselijke kustlijnen

11 april 2023
De mooiste stranden van Menorca: Ontdek paradijselijke kustlijnen

Menorca, het kleine, rustige zusje van het bekendere Mallorca, is een waar paradijs voor strandliefhebbers. Met zijn kristalheldere water, witte zandstranden en verborgen baaien biedt het eiland een oase van rust en schoonheid. In deze blogpost nemen we je mee op een ontdekkingstocht langs de mooiste stranden van Menorca en vertellen we je alles wat je moet weten om de perfecte stranddag te plannen.

1. Cala Macarella en Cala Macarelleta

Deze twee prachtige baaien, Cala Macarella en Cala Macarelleta, zijn ongetwijfeld enkele van de meest gefotografeerde stranden op Menorca. Gelegen aan de zuidelijke kust van het eiland, zijn deze stranden alleen te bereiken via een kronkelend wandelpad door het bos of per boot. Het is de wandeling van ongeveer 30 minuten vanaf de parkeerplaats meer dan waard: eenmaal aangekomen word je getrakteerd op een adembenemend uitzicht over het azuurblauwe water, omsloten door hoge kliffen. Cala Macarella is het grotere strand van de twee, met een kleine strandbar en ligbedden te huur. Cala Macarelleta, op slechts een paar minuten lopen, is kleiner en intiemer, perfect voor een rustige dag in de zon.

2. Cala Turqueta

Een andere favoriet onder de stranden van Menorca is Cala Turqueta. Dit strand dankt zijn naam aan het heldere turquoise water, dat omgeven wordt door dennenbossen en kalkstenen kliffen. Cala Turqueta is een ongerept en rustig strand, ideaal voor een ontspannen dagje uit met het gezin. Neem een picknick mee en geniet van de prachtige natuurlijke omgeving, terwijl je af en toe een duik neemt in het verfrissende water. Houd er rekening mee dat het strand in de zomermaanden erg populair kan zijn, dus zorg ervoor dat je vroeg aankomt om een plekje te bemachtigen.

3. Son Bou

Son Bou is het langste strand van Menorca en strekt zich uit over bijna 3 kilometer aan de zuidkust van het eiland. Het strand is ideaal voor families, met tal van voorzieningen zoals ligstoelen, parasols en watersportmogelijkheden. Het ondiepe water en de langzaam aflopende zeebodem maken het een veilige plek voor kinderen om te zwemmen en te spelen. Achter het strand vind je een beschermd natuurgebied, waar je heerlijk kunt wandelen of vogels kunt spotten. Neem een ​​lunch mee of trakteer jezelf op een heerlijke maaltijd in een van de nabijgelegen restaurants met uitzicht op zee.

4. Cala Pregonda

Cala Pregonda is een uniek strand aan de noordkust van Menorca en heeft een bijzonder landschap. Het strand is omgeven door roodachtige rotsen, die een prachtig contrast vormen met het goudkleurige zand en het turquoise water. Cala Pregonda is alleen te voet bereikbaar, via een wandeling van ongeveer 30 minuten vanaf de parkeerplaats. Dit maakt het strand minder druk dan sommige andere stranden op het eiland. Vergeet niet om een snorkelset mee te nemen, want het heldere water en de rotsachtige zeebodem bieden uitstekende mogelijkheden om de onderwaterwereld te verkennen.

5. Cala Mitjana en Cala Mitjaneta

Deze twee pittoreske baaien, Cala Mitjana en Cala Mitjaneta, zijn te vinden aan de zuidkust van Menorca. Omgeven door dennenbossen en kliffen bieden ze een idyllische plek om te ontspannen en te genieten van de zon. Cala Mitjana is het grotere strand van de twee, met fijn wit zand en kristalhelder water. Een korte wandeling door het bos brengt je naar het kleinere strand van Cala Mitjaneta. Beide stranden zijn perfect om te zwemmen, snorkelen of gewoon te ontspannen op het zand. Houd er rekening mee dat er geen voorzieningen zijn op deze stranden, dus neem voldoende eten, drinken en zonnebrandcrème mee.

6. Playa de Binigaus

Playa de Binigaus is een lang, ongerept zandstrand aan de zuidkust van Menorca. Het strand is omgeven door groene heuvels en biedt een rustige en vredige omgeving om te ontspannen. Er zijn geen voorzieningen op het strand, dus zorg ervoor dat je alles meeneemt wat je nodig hebt voor een dagje uit. Playa de Binigaus is ook populair bij naturisten, dus wees niet verbaasd als je enkele naakte zonnebaders tegenkomt. Het heldere water en de rotsachtige zeebodem maken dit strand een geweldige plek om te snorkelen en het onderwaterleven te ontdekken.

7. Cala en Porter

Cala en Porter is een populaire badplaats aan de zuidkust van Menorca en biedt een breed zandstrand met tal van voorzieningen. Het strand is gemakkelijk toegankelijk en beschikt over ligbedden, parasols, douches en toiletten. Watersportliefhebbers kunnen hier kajakken, waterfietsen of paddleboarden huren. Op loopafstand van het strand vind je bars, restaurants en winkels, waardoor het een ideale bestemming is voor een gezinsvakantie.

Menorca is een eiland vol verborgen schatten en adembenemende stranden. Of je nu op zoek bent naar een rustig, afgelegen strand of een levendige badplaats met alle voorzieningen, Menorca heeft het allemaal. Breng je dagen door met het verkennen van de prachtige kustlijn, neem een verfrissende duik in het kristalheldere water en ontdek waarom Menorca de bijnaam 'het juweel van de Balearen' heeft gekregen.