De leukste activiteiten voor kinderen op Menorca

16 juli 2023
De leukste activiteiten voor kinderen op Menorca

Menorca, het prachtige, onbedorven eiland in de Balearen, is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Het eiland biedt tal van activiteiten die leuk en leerzaam zijn voor kinderen van alle leeftijden. In dit blog delen we enkele van de beste activiteiten die je kunt ondernemen met je kinderen tijdens je vakantie op Menorca.

1. Zandkastelen bouwen op de kindvriendelijke stranden

Menorca staat bekend om zijn prachtige stranden met fijn zand en ondiep turquoise water. Veel van deze stranden zijn perfect voor kinderen om te spelen en zandkastelen te bouwen. Enkele aanraders zijn Cala Galdana, Son Bou en Cala en Porter. Deze stranden zijn meestal rustig en hebben een geleidelijk aflopende zeebodem, zodat de kleintjes veilig kunnen spelen.

2. Bezoek het waterpark Los Delfines

Een dagje waterpret mag niet ontbreken tijdens een vakantie met kinderen. Los Delfines is een populair waterpark gelegen in de buurt van Ciutadella. Het park biedt glijbanen, zwembaden en andere waterattracties voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast zijn er eetgelegenheden, ligstoelen en parasols beschikbaar om het hele gezin tevreden te houden.

3. Ontdek de onderwaterwereld tijdens het snorkelen

Menorca heeft een indrukwekkende onderwaterwereld die ideaal is om te verkennen met snorkelen. Er zijn veel kindvriendelijke snorkellocaties rond het eiland waar je samen met je kinderen kunt genieten van de kleurrijke vissen en het heldere water. Cala en Brut, Cala Macarella en Cala Pilar zijn enkele van de beste snorkelplekken op Menorca.

4. Ga op een boottocht rond het eiland

Een boottocht is een geweldige manier om het eiland Menorca van een ander perspectief te bekijken en de prachtige kustlijn te bewonderen. Er zijn verschillende boottochten beschikbaar die variëren van korte excursies naar nabijgelegen baaien tot langere tochten rond het hele eiland. Veel boottochten bieden ook de mogelijkheid om te zwemmen en te snorkelen in afgelegen baaien die alleen per boot bereikbaar zijn.

5. Verken het Fort van La Mola

La Mola, gelegen in de haven van Mahón, is een indrukwekkend 19e-eeuws fort dat een belangrijke rol speelde in de verdediging van Menorca. Een bezoek aan La Mola is een geweldige manier om kinderen te leren over de geschiedenis van het eiland en hen te laten genieten van het verkennen van de vele gangen, torens en tunnels van het fort.

6. Bezoek de prehistorische nederzettingen

Menorca is rijk aan archeologische sites, met tal van prehistorische nederzettingen verspreid over het eiland. Een bezoek aan een van deze sites, zoals Torre d'en Galmés of Trepucó, is een fascinerende manier om kinderen te leren over het verre verleden van Menorca. De goed bewaarde stenen gebouwen en monumenten zullen de verbeelding van kinderen prikkelen en hen helpen het leven op het eiland duizenden jaren geleden voor te stellen.

7. Bezoek de dierentuin Lloc de Menorca

Lloc de Menorca is een kleine dierentuin gelegen in de buurt van Alaior. Het biedt een verscheidenheid aan dieren, waaronder lemuren, kangoeroes, stekelvarkens en verschillende soorten vogels. Naast het observeren van de dieren, kunnen kinderen ook genieten van een speeltuin, picknickplaatsen en interactieve activiteiten, zoals het voeden van sommige dieren.

8. Leer paardrijden

Menorca heeft een rijke traditie van paardrijden en is de thuisbasis van de inheemse Menorcaanse paardenras. Er zijn verschillende maneges op het eiland die paardrijlessen en begeleide tochten aanbieden, geschikt voor zowel beginners als ervaren ruiters. Paardrijden op Menorca is een unieke ervaring die kinderen zeker zullen koesteren.

9. Bezoek de vuurtorens van Menorca

Menorca heeft verschillende schilderachtige vuurtorens die de kustlijn sieren. Een bezoek aan een of meer van deze vuurtorens is een leuke activiteit voor gezinnen en biedt de kans om te genieten van een prachtig uitzicht op de zee en de omringende landschappen. Enkele van de meest populaire vuurtorens zijn Cap de Cavalleria, Punta Nati en Favaritx.

10. Geniet van de lokale gastronomie

Menorca biedt heerlijke lokale gerechten die kinderen zullen smullen. Probeer de lokale kaas, sobrasada, of de zoete ensaimadas. Er zijn talloze gezinsvriendelijke restaurants en cafés op het eiland waar je van deze heerlijke gerechten kunt genieten.

Menorca is een ideale vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Met zoveel leuke en leerzame activiteiten om te doen, zullen zowel de kinderen als de ouders een onvergetelijke tijd hebben op dit prachtige eiland.