De beste tapasbars van Menorca

4 november 2023
De beste tapasbars van Menorca

Menorca, een prachtig eiland omringd door kristalhelder water en witte zandstranden, staat bekend om zijn heerlijke eten en drinken. Tapas, kleine gerechten die perfect zijn om te delen met vrienden en familie, zijn een populaire keuze onder zowel toeristen als de lokale bevolking. In deze blogpost zullen we onze favoriete tapasbars van Menorca met je delen, zodat je tijdens je volgende vakantie kunt genieten van het beste eten dat het eiland te bieden heeft.

1. La Guitarra, Ciutadella

La Guitarra is een van de meest bekende tapasbars van Menorca en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Het restaurant, dat gevestigd is in het hart van Ciutadella, biedt een breed scala aan traditionele tapas en creatieve gerechten met een moderne twist. Probeer zeker de gefrituurde inktvis, de gegrilde octopus en de patatas bravas. Het restaurant heeft ook een uitgebreide wijnkaart met lokale wijnen en heerlijke cocktails.

2. Sa Lliga, Fornells

Sa Lliga, gelegen in het charmante vissersdorpje Fornells, is een andere tapasbar die je niet mag missen. Naast het prachtige uitzicht op de baai van Fornells biedt Sa Lliga een indrukwekkende selectie van tapas, waaronder verse zeevruchten, vleesgerechten en vegetarische opties. Probeer zeker de gegrilde octopus, de garnalen in knoflookolie en de courgettebloemen gevuld met geitenkaas. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van lokale wijnen en cava.

3. Ses Forquilles, Mahón

Ses Forquilles, gelegen in de hoofdstad van het eiland, Mahón, biedt traditionele tapasgerechten met een moderne twist. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en een uitgebreide selectie van tapas, waaronder heerlijke visgerechten, vleesgerechten en vegetarische opties. Probeer zeker de gebakken ansjovis, de gevulde inktvis en de gegrilde groenten. Het restaurant heeft ook een indrukwekkende selectie van lokale wijnen en ambachtelijke bieren.

4. Can Vermut, Mahón

Can Vermut is een populaire tapasbar in Mahón en staat bekend om zijn heerlijke vermut (vermouth). Het restaurant biedt een breed scala aan traditionele tapas, waaronder vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Probeer zeker de gebakken aubergines, de octopus in paprikasaus en de Iberische ham met tomaat en olijfolie. Het restaurant heeft ook een indrukwekkende selectie van lokale wijnen en cava.

5. Es Cranc, Fornells

Es Cranc, gelegen in de haven van Fornells, biedt een indrukwekkende selectie van verse vis en zeevruchten. Het restaurant staat bekend om zijn verse kreeft, die op verschillende manieren kan worden bereid. Probeer zeker de kreeft in knoflookolie, de gebakken inktvis en de gegrilde groenten. Het restaurant heeft ook een uitgebreide selectie van lokale wijnen en cava.

Of je nu op zoek bent naar traditionele tapasgerechten of moderne creaties, Menorca heeft voor elk wat wils. Probeer zeker een van de bovenstaande tapasbars tijdens je volgende bezoek aan het eiland en geniet van de beste tapas die Menorca te bieden heeft.