Cala Macarella: Een paradijselijk strand op Menorca

10 mei 2023
Cala Macarella: Een paradijselijk strand op Menorca

Als je op zoek bent naar een idyllische strandbestemming voor je volgende vakantie, dan hoef je niet verder te zoeken dan het prachtige eiland Menorca. Dit eiland, gelegen in de Middellandse Zee, is onderdeel van de Balearen en is een populaire vakantiebestemming voor toeristen van over de hele wereld. Menorca staat bekend om zijn prachtige stranden, kristalhelder water, en natuurlijke schoonheid. Een van de meest beroemde en geliefde stranden van Menorca is ongetwijfeld het strand van Cala Macarella. In deze blog post zullen we alles bespreken wat je moet weten over dit prachtige strand en waarom je het absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Menorca.

Waarom Cala Macarella?

Cala Macarella is zonder twijfel een van de meest adembenemende stranden van Menorca. Het strand wordt omringd door indrukwekkende kliffen en dennenbossen, wat zorgt voor een spectaculair uitzicht en een heerlijke geur van dennen in de lucht. Het witte zand en het turquoise water maken het plaatje compleet. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Cala Macarella een van de meest gefotografeerde stranden van het eiland is.

Een van de redenen waarom Cala Macarella zo populair is bij toeristen, is vanwege de rustige en ongerepte omgeving. In tegenstelling tot andere stranden op Menorca, is Cala Macarella relatief onontdekt gebleven. Dit betekent dat je hier kunt genieten van een ontspannen dag op het strand zonder al te veel drukte om je heen.

Hoe kom je bij Cala Macarella?

Cala Macarella ligt aan de zuidkust van Menorca, ongeveer halverwege tussen de steden Ciutadella en Maó. Er zijn verschillende manieren om het strand te bereiken, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het seizoen.

Met de auto

Als je met de auto naar Cala Macarella wilt gaan, moet je eerst naar de stad Ciutadella rijden en vervolgens de Me-1 weg volgen richting het oosten. Na ongeveer 12 kilometer sla je rechtsaf op de Camí de Sant Joan de Missa, een landelijke weg die je naar de parkeerplaats bij Cala Macarella leidt. Houd er rekening mee dat de parkeercapaciteit beperkt is en dat je tijdens het hoogseizoen mogelijk moet betalen voor het parkeren.

Met de bus

Tijdens het zomerseizoen (van mei tot oktober) is er een pendelbus die vanuit Ciutadella naar Cala Macarella rijdt. De bus vertrekt vanaf het busstation in Ciutadella en stopt bij verschillende andere stranden voordat hij uiteindelijk bij Cala Macarella aankomt. Het is aan te raden om vooraf je bustickets te reserveren, aangezien de busdienst erg populair is en de zitplaatsen beperkt zijn.

Wandelen

Voor de avontuurlijke reizigers is er de mogelijkheid om naar Cala Macarella te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes die je naar het strand leiden, waarvan de bekendste de Camí de Cavalls is. Deze historische route loopt langs de kust van Menorca en biedt adembenemende uitzichten over de zee en de omliggende natuur. De wandeling naar Cala Macarella duurt ongeveer 2 uur en is zeer de moeite waard voor liefhebbers van wandelen en natuur.

Wat is er te doen op Cala Macarella?

Cala Macarella is een uitstekende bestemming voor zowel ontspanning als avontuur. Hier zijn enkele van de activiteiten die je kunt ondernemen op en rondom dit prachtige strand:

Zonnebaden en zwemmen

Cala Macarella is de perfecte plek om te genieten van de warme zon en het verfrissende water. Het fijne witte zand en het kristalheldere water maken het een ideale locatie om te zonnebaden en te zwemmen.

Snorkelen

Cala Macarella biedt uitstekende snorkelmogelijkheden, met een rijke onderwaterwereld vol kleurrijke vissen en andere zeedieren. Vergeet dus niet je snorkeluitrusting mee te nemen!

Wandelen

Zoals eerder vermeld, zijn er verschillende wandelroutes die je naar Cala Macarella leiden. Als je eenmaal op het strand bent, kun je er ook voor kiezen om verder te wandelen langs de kustlijn en te genieten van de prachtige uitzichten over de zee en de omliggende natuur.

Cala Macarelleta bezoeken

Cala Macarella heeft een kleinere, maar net zo mooie buur: Cala Macarelleta. Dit kleine strand ligt op slechts een korte wandeling van Cala Macarella en is zeker een bezoek waard. Cala Macarelleta is nog rustiger en intiemer dan Cala Macarella en biedt een prachtige omgeving om te ontspannen en te genieten van de natuur.

Tips voor je bezoek aan Cala Macarella

Cala Macarella is een prachtig strand dat je niet mag missen tijdens je bezoek aan Menorca. Of je nu wilt ontspannen in de zon, zwemmen in het kristalheldere water, of de omgeving wilt verkennen, Cala Macarella biedt voor ieder wat wils. Geniet van je tijd op dit paradijselijke strand en ontdek waarom het een van de meest geliefde bestemmingen op Menorca is.